[Barcelona] Documental “Nos robaron las noches” i xerrada-debat, molt acompanyades. 22/12/2018

Dissabte 22 de desembre a les 11:30h – DONES I PRESÓ.

ATENEU POPULAR ARREPLEGADES
C/ García Lorca, 7
08860 Castelldefels (Barcelona)

Documental “Nos robaron las noches” i xerrada-debat, molt acompanyades. 

La dona a presó, històricament, mai ha estat una prioritat dins del sistema penitenciari. Avui en dia encara ens trobem amb una institució penitenciària dissenyada i pensada només per a homes, que no dona visibilitat a les dones empresonades i que és incapaç de donar una resposta efectiva a la seva realitat. El dret penitenciari es troba habitualment enfocat cap a la població reclusa masculina, efecte directe del sistema patriarcal en el qual ens trobem immerses i del que emana l’àmbit policial, judicial, legal i per tant, també el penitenciari. Les polítiques penitenciàries estan pensades i dissenyades per als homes i s’apliquen a les dones sense uns canvis i/o adaptacions per a elles i sense pensar en si són eficaces en quant a la qualitat de vida, al benestar i la reinserció es refereix.

Nos robaron las noches és un documental col·lectiu realitzat a Mèxic a l’octubre de 2016 sobre la lluita anticarcelària de les dones empresonades. Projecte autogestionat i autofinanciat amb mitjans propis, a través del qual ens aproparem a la realitat d’onze dones  que expliquen les seves vivències i lluita dins la presó, i com aquesta experiència, amb el pas del temps, les porta a adoptar una postura anticarcelària.

XERRADA/DEBAT AMB:

Mónica, Membre Ex Cassandra, i actualment Clivella
Laura Delgado, Criminologa Investigadora del Dep. De Dret Penal de la UNED
Gracia Amo, de Familias de Presos i Preses de Catalunya
Aina, Mare de la Claudia, morta a la presó

ESPAI DE CARTEIG: PORTA MATERIAL PER ESCRIURE, SOBRE, SEGELL…

Hi haurà un espai disponible per poder escriure. El deixarem obert uns dies desprès de la trobada per poder escriure el que sentim i ens agradaria dir a dones preses.

ATENEU POPULAR ARREPLEGADES

 

Commentaires fermés

%d blogueurs aiment cette page :